Basilicumpesto Kitchen-and-More.nl

Snelle basilicumpesto

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 10 minuten
De welbekende pesto alla genovese. Het woord ‘pesto’ komt van het Italiaanse woord pestello, wat ‘stamper’ betekent. Deze traditionele pesto komt oorspronkelijk uit Genua, waarin naast basilicum ook véél knoflook, pijnboompitten en olijfolie zitten. Om je buren/collega’s/partner en de rest van je omgeving te vriend te houden, zit er welgeteld maar één knoflookteen in dit recept. Alstublieft 🙂

Pesto is het lekkerste als je hem met de hand en dus in de vijzel maakt. Ik kies eigenlijk altijd voor de hakmolen en dus voor iets minder perfecte pesto. Maar dit is zoveel lekkerder dan uit een potje! Eigenlijk ben ik heel verwend geworden en ‘lust’ ik alleen nog maar versgemaakte. Ik heb bijna altijd wel een potje in de vriezer voor het geval dat. Hier komt het snelle pestorecept:


Ingrediënten – voor 1 potje
40 gram verse basilicumblaadjes
20 gram Parmezaanse kaas
20 gram pijnboompitten
1 teen knoflook
6 eetlepels olijfolie, extra vierge 
1 theelepel citroensap

peper & zout

Hoe maak je het?
Stap 1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Laat even afkoelen.

website3  website4

Stap 2. Voeg de pijnboompitten, basilicumblaadjes, knoflook, citroensap, olijfolie en Parmezaanse kaas in een vijzel of hakmolen. Maal fijn tot een gladde saus. Voeg desgewenst meer olijfolie toe om het smeuïger te maken. Klaar is je snelle basilicumpesto!

Bewaartips:
– laat de pesto altijd onder een klein laagje olijfolie staan in de koelkast (2 weken houdbaar).
– bewaar pesto luchtdicht (in een pot of zakje bijvoorbeeld, anders wordt ‘ie bruin.
– pesto kan prima in de vriezer bewaard worden (zo’n 6 maanden). Maak hem dan het liefst zonder kaas en voeg deze pas toe als je hem uit de vriezer haalt.

Geniet!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen beoordelingen)
Loading...

Basilicumpesto

Basilicumpesto Kitchen-and-More.nl

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *