Moeilijkheid (1 t/m 5):
Duur: 15 minuten
Een heerlijk voor- of bijgerecht, boordevol peulvruchten!
Wat houd ik van de romige structuur van witte bonen. Samen met de knapperige haricots verts maken ze een fantastisch voor- of bijgerecht, dat ook nog eens supergezond is!
Ingrediënten – voor 3-4 personen
350 gram haricots verts, puntjes eraf gesneden en gehalveerd
250 gram witte bonen (gedroogd 8 uur geweekt of zoals ik gebruikte: uit pot)
4 bosuitjes
10 zwarte olijven, zonder pit
klein handje peterselie
8 blaadjes verse munt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel Franse (fijne) mosterd
6 eetlepels extra vergine olijfolie
peper & zout
Hoe maak je het?
Stap 1. Bij gedroogde witte bonen (bij bonen in pot: ga door naar stap 2): giet de witte bonen af en zet onder schoon gezouten water. Kook 15 minuten goed door. Zet het vuur dan iets lager en kook nog eens 30 minuten tot ze zacht zijn, maar niet uiteenvallen.
Stap 2. Giet de witte bonen af en laat uitlekken. Kook de haricots verts gaar (maar nog wel knapperig) in vier minuten. Giet af en laat uitlekken.
Stap 3. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie en munt fijn.
Stap 4. Schep de nog warme haricots verts samen met de witte bonen, bosui en fijngesneden kruiden in een schaal.
Stap 5. Klop het citroensap, de mosterd en de olijfolie door elkaar met wat peper en zout. Meng door de bonensalade. Maak de salade af met de zwarte olijven en dien direct op.
Eet smakelijk!