website3

De huiskamer van Zeist: Eeterij ‘het Volle Bord’

Prijs (Voor/Hoofd/Na): €6,50/€15,00/€5,50
Na laatst een mooie wandeling te hebben gemaakt door de Utrechtse heuvelrug, strandde ik samen met mijn drie loopmaatjes via Austerlitz in Zeist. Eigenlijk zaten we nog maar op 8 van de te lopen 14 kilometer, maar het terrasje was leuk(er).

De borrel smaakte goed, en bovendien blijken er twee kookwinkels te zitten. We besloten in Zeist te blijven eten en kwamen bij ‘Eeterij het Volle Bord’ terecht. Wat een bijzonder leuke plek, ik kon het niet laten om hem hier te vermelden! Nu alle ‘hipster-restaurantjes’ als paddenstoelen uit de grond schieten, is dit restaurant een welkome afwisseling.

Huiskamer | Van de buitenkant zou je niet denken dat er binnen zoveel spullen staan. Toen we binnenstapten keken we onze ogen uit: een oude naaimachine, telefoon (zo één met draaischijf), oude landkaarten, schilderijen en boeken.. één ding is zeker: vervelen doe je je niet. Ik vond het overigens niet storend, het paste totaal bij de sfeer van het restaurant. Een soort georganiseerde chaos. Het zat aardig vol en de tafeltjes staan redelijk ver uit elkaar, dus geen taferelen à la helpikmoetnaarhettoiletmaaralmijnburenhebbenmijingebouwd. Pluspunt: we zaten aan een ronde tafel; meer gezelligheid!

website3

Volle borden? Ja. | Op de ruime kaart staat voor ieder wat wils, al spat de originaliteit er niet vanaf. Ze hebben desondanks aardig wat (seizoens)gerechten buiten de kaart, leuk! We namen vooraf homemade aspergesoep, een ruime kom (uit grootmoeders servieskast weggelopen) met wat gekruimeld ei en ham erop. Heerlijk. Oh en een broodplank. Hoofdgerecht: tongfilet met wittewijn-dillesaus en druifjes. Al snapte ik de druifjes er niet bij, het smaakte goed. De saté van varkenshaas was erg lekker en mals. Ik nam varkenshaasjes met saus van rode port en peper en wat stukjes ui en champignons. Lekker, al was de varkenshaas wat aan de droge kant. De bijgerechten waren bijzonder te noemen: preistampotje en warme appelcompote (net een gebakje), geserveerd in een potje. Ze pasten in het geheel, net als de drukke, gele borden waar de gerechten op gepresenteerd werden. Er zat ook nog een goedgevulde salade bij. Als nagerecht namen we crème brûlée met verse aardbeien en slagroom. Dat was een lekkere combi, mmm. Wederom genoeg. Er kon niks meer bij!

Gastvrij | We werden op een hartelijke en gastvrije manier bediend. Zonder poespas, zonder het gevoel dat ze iets op probeerden te dringen. Zo bestelde ik het nagerecht van het menu buiten de kaart om en een ander voor- en hoofdgerecht, maar betaalde ik wel het menu (22 euro). Ze nemen alle tijd en je voelt gewoon dat ze al hun ziel en zaligheid in dit bedrijfje steken. Wout kreeg zelfs een aspirientje voor zijn hoofdpijn. Als dat geen service is 😉

website1  website2
Aspergesoep & broodplank met italiaanse bol en blokjes kaas
website7  website8
tongfilet & varkenssaté
website9  website10
Varkenshaasjes & creme brulee met verse aarbeitjes

Prijs | De prijs-kwaliteitverhouding vind ik echt top. Voor een hoofdgerecht betaal je zo’n 14 euro, en dan krijg je ook verse producten en een ruime hoeveelheid. Voor 4 personen betaalden we nog geen 30 euro p.p. inclusief voor-, hoofd-, en nagerecht en 2 drankjes + water.

Pluspunten:
• Seizoensgerechten buiten de kaart om;
• Prijs-kwaliteit: top;
• Bediening: gastvrij & eigengereid

Minpunten:
• Het drankaanbod is niet erg groot. Al past dit wel in het huiskameridee; het zou net nóg iets extra’s geven wanneer er wat meer keus is uit bijvoorbeeld wijnen, die je bij een gerecht kan kiezen.

Eindoordeel:
Een gezellige huiskamer waar je je altijd op je gemak voelt, zowel door de inrichting als de gastvrije bediening. Een echte aanrader!

Oordeel zelf!
W | www.hetvollebord.nl
A | Slotlaan 258, Zeist
T | 030 692 32 00
O | Ma gesloten, Di t/m Zo open vanaf 17:00 uur

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *