website8

Ei-bladerdeegbakjes met venkel en pancetta

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 25-30 minuten
Een feestelijk ontbijt, deze bladerdeeg(ge)bakjes met venkel en pancetta. Het lekkerste vind ik ze als het ei nog een beetje zacht is van binnen.


Houd je meer van een harde eidooier, verleng dan de beschreven oventijd met vijf minuten.


Ingrediënten – voor 2 personen
1 theelepel venkelzaad
2 theelepels kaas, geraspt
2 theelepels bieslook, geknipt
4 plakjes pancetta
2 eieren
2 bladerdeegplakjes (diepvries)

peper & zout

Hoe maak je het?
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeegplakjes in 5-10 minuten ontdooien; het is fijn als ze nog niet helemaal ontdooid en slap zijn, dan zijn ze makkelijker te snijden.

Stap 2. Snijd van iedere zijde van het bladerdeegplakje een reepje af. Klap ze dubbel zodat er een opstaand randje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.

website3  website4

Stap 3. Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op een keukenpapier. Zet de eieren, bieslook, kaas en het venkelzaad alvast klaar. Om te voorkomen dat de eidooier breekt in het bakje, kun je het ei alvast breken in een glas.

website10  website5

Stap 4. Haal de bakjes uit de oven. Leg de plakjes pancetta in de bakjes, een beetje aan de zijkant (2 per bakje). Giet het ei erin. Bestrooi met een paar venkelzaadjes, de bieslook, kaas, peper en zout.

website6  website7

Stap 5. Bak 10 minuten in de oven. Voor een harder ei 15 minuten.

Goed begin van de dag gegarandeerd, eet smakelijk!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 beoordelingen)
Loading...

website2

website8

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *