Proeven

Foodfestival: Taste of Holland!

Op de een of andere manier deed het me denken aan “ik hou van Holland”, je weet wel, dat tv-programma over Nederland. Ik stelde me een beeld voor vol stands met stampotten, kroketten, dropjes en Hollandse Nieuwe. Niets was minder waar: het blijkt onderdeel van het internationale culinaire evenement “Taste festivals”!
Sinds 2004 zijn steden als Londen, Sydney, Melbourne, Kaapstad, Auckland, Dublin, Dubai, Parijs, Milaan en Oslo ons landje al voorgegaan. Samen met mijn lieve vriend en twee vriendinnen besloten we te gaan. En hoe leuk was het!

Wat is het belangrijkste wat je komt doen op zo’n event? Juist: ETEN! En dat hebben we gedaan. We begonnen met een venkelgratin en een Utrechts streekbiertje. Daar werden we natuurlijk best blij van (zie Annes blije hoofd).

Impressie

Daarna gingen we voor een truffelhamburger van Pickles, Burgers & Wines. Mmm, die was lekker. Truffel geeft ‘zelfs’ aan een hamburger een exclusieve smaak.

Er was genoeg leuks te zien, dus we gingen verder aan ons rondje. Zo was er nog een plek voor “lokale helden” die iets over hun product vertelden en een Taste Theater waar je in alle chillheid op een bankje kon kijken naar hoe chefs eten bereidden – via een spiegel, haha. En eten! Hieronder wat fotootjes voor een kleine sfeerimpressie.

Lokale helden
Lokale helden
Taste theater
Taste theater
Kaasstand Kaas van de lokale boer
Pickels
Pickles
Pickels&Burgers
Burgers bakken in de hoogte
Chocobars Mega Chocolate bars

Terwijl Wout en Anne een olijfolieproeverij deden, keken Janine en ik vol spanning naar hoe deelnemers van een ronde Academy for Masterchefs het ervan af brachten. Spannend!!

MasterchefMasterchef

Toen we uitgekeken waren, gingen we nog voor een lekker toetje: een caramelbrownie met ijs. Echt, je had ons moeten zien genieten.

Caramelbrownie met ijs - toetje

Het leuke aan dit evenement vind ik dat je naast proeven, eten en kijken ook de kans krijgt om vragen te stellen aan topchefs.

Zo heb ik met niemand minder dan topchef Justin Brown even gekletst over hoe hij zijn overheerlijke bloemkoolrisotto met truffel maakt. “It’s really, really easy” zei hij. Hmhm, voor hem waarschijnlijk wel. Maar: ik ga binnenkort proberen om dit lekkere gerechtje te maken. Mocht hij naar tevredenheid gelukt zijn, dan deel ik hem natuurlijk met je!
Justin heeft trouwens onder andere samengewerkt met Jamie Oliver en woont sinds kort in Nederland om ons te veroveren met zijn verschillende pop-up restaurants. Op Taste of Holland stond hij met Truffelrestaurant VERZET. Keertje een kijkje nemen? Zie http://www.justinbrownchef.com

Truffelrestaurant Verzet

Truffels      Verse truffels!
Bloemkoolrisotto       Bloemkoolrisotto

Een mooi initiatief en zeker noemenswaardig vind ik die van Koken, Eten en Daten. Een restaurant dat is opgezet door Astrid van der Meer, bekend van Masterchef 2014. Het restaurant is er voor iedereen, dus ook voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Ook eenzame mensen kunnen er terecht: het draait er om samen koken, eten en elkaar ontmoeten.
Er worden kookworkshops gegeven (in een keuken op verstelbare hoogte, zelfs iemand in bed kan meedoen!) en iedere donderdag is er een lunch zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Bij de beursstand van Koken, Eten en Daten was het ook een gezellige boel. Astrid en haar team stonden klaar en waren zelfs in een gulle bui. We hadden nog maar één beursmuntje over – t.w.v. 1 euro – en daar kregen we een heerlijke doos met brownies voor. Ik zeg: goede deal ;). Hieronder een foto met het enthousiaste team.

Team KokenEtenDaten
Het team van ‘Eten, koken & daten’

Nu we helemaal blut waren en ons buikje meer dan rond was, vonden we het mooi geweest. De eerste standhouders waren al aan het afbouwen…

Tijd voor de conclusie: er was zoveel leuks te zien! Helaas waren de vier uurtjes te kort om alles te zien, en was er voor sommige workshops zoals wijn- en bierproeverijen geen ruimte meer om je in te schrijven.

Wil je er ook heen? Dat kan nog! Taste of Holland is 2 t/m 5 juni te zien in Amsterdam. Klik hier voor meer info.
Tip: kom een beetje op tijd, en schrijf je alvast in voor de leuke workshops.

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *