website11

Gebakken rijstpudding met saffraan en amandelen

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA LOGO PAGINA
Duur: 45 minuten + 5 uur wachttijd
Een heerlijk toetje geïnspireerd op de Arabische keuken. Let maar eens op wat de saffraan met de smaak doet… Hemels!

Ingrediënten – voor 4 personen
80 gram dessertrijst
700 milliliter melk
90 gram fijne kristalsuiker
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille-extract
50 gram maizena
snufje saffraan
2 eetlepels amandelsnippers

Hoe maak je het?
Stap 1. Breng in een grote pan 300 milliliter water aan de kook en voeg de dessertrijst toe. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert (om te voorkomen dat de rijst aankoekt). Voeg eventueel een extra scheut water toe.

website1  website2

Stap 2. Wanneer de rijst al het water heeft opgenomen, voeg je de melk, kristalsuiker, saffraan, kaneel en het vanille-extract toe. Laat de rijst nog eens 15 minuten koken terwijl je af en toe rustig door het mengsel roert.

website3  website5

Stap 3. Bak ondertussen de amandelsnippers in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Stap 4. Roer de maizena met een scheutje water tot een glad papje. Roer dit papje door de rijst. Voeg ook de amandelsnippers toe. Je zult merken dat de pudding snel dikker wordt. Roer enkele minuten door op laag vuur.

website8  website7

Stap 5. Schenk de pudding in kleine (oven)schaaltjes en laat minstens vijf uur – maar het liefst een hele nacht – opstijven in de koelkast.

website9  website10

—-

Stap 6. Verwarm de ovengrill voor op 200 graden. Verdeel over ieder schaaltje wat basterdsuiker. Schuif de (oven)schaaltjes ongeveer 5 minuten onder de grill zodat de suiker karamelliseert. Houdt goed in de gaten dat de suiker niet verbrand! Haal dan de schaaltjes er uiteraard eerder uit, plaats de schaaltjes lager in de oven of pas de temperatuur aan. Immers is iedere oven anders:)

Stap 7. Laat de pudding afkoelen of serveer warm.

Eet smakelijk!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen beoordelingen)
Loading...

website12

website11

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *