brutti ma buoni - Kitchen-and-more.nl

Italiaanse koekjes: ‘Brutti ma buoni’

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 20 minuten + 40 minuten oventijd
Dit mooie weer zorgt voor een vakantiegevoel. Bij dit vakantiegevoel krijg ik automatisch gedachtes aan Italië en beeld ik me naast de zingende krekels, zon en een licht briesje ook Italiaans eten in. Onherroepelijk moet ik denken aan de heerlijke geur die uit de bakkerijen komt van àl die lekkere koekjes.

Want koekjes bakken, dat kunnen ze: die Italianen. Veruit de bekendste Italiaanse koekjes zijn de cantuccini en amaretti. En wat dacht je van de lange vingers, die eigenlijk ‘savoiardi’ heten en oorspronkelijk ook uit Italië komen?
Vandaag heb ik mijn eigen variatie gemaakt op de ‘brutti ma buoni’; letterlijk vertaald als ‘lelijk maar lekker’. Boordevol amandelen, hazelnoten en – oké toegegeven – suiker. Het lelijke vergeten we even want ze zijn LEKKER!


Ingrediënten – voor 12 grote koeken
100 gram hazelnoten, amandelen of een combinatie
200 gram amandelmeel
150 gram bruine basterdsuiker
90 gram poedersuiker
3 eiwitten, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille-aroma
snufje zout

Hoe maak je het?
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rooster de hazelnoten ca 5-8 minuten. Hussel ze tussendoor een keer goed door, zodat ze aan alle kanten goudbruin kleuren. Haal ze daarna uit de oven en wrijf de bruine velletjes van de noten door ze tussen een theedoek te wrijven. Hak de noten grof d.m.v een hakmes of -molen.

website1  website2

Let op: zet de oventemperatuur terug naar 160 graden Celsius.

Stap 2. Mix de eiwitten luchtig met een snufje zout. Voeg dan de bruine basterdsuiker en poedersuiker beetje bij beetje toe en mix de eiwitten stijf.

website3  website5

Stap 3. Voeg de vanille-aroma, amandelmeel en gehakte noten bij het mengsel. Mix tot een homogeen mengsel.

Stap 4. Leg bakpapier op een bakplaat. Maak hoopjes van het mengsel op de bakplaat, tip: met behulp van twee eetlepels!

website6  website7

Stap 5. Bak de koekjes ca 40 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden. Laat minstens een uur langzaam afkoelen in de oven; laat hierbij de ovendeur dicht.

Eet smakelijk!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 beoordelingen)
Loading...

Brutti ma buoni - kitchenandmore.nl

brutti ma buoni - Kitchen-and-more.nl

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *