Kaasstengels

Kaasstengels

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur:
10 minuten + 15 minuten oventijd
Deze kaasstengels zijn supermakkelijk te maken, maar toch zijn mijn gasten iedere keer verrast dat ik ze zelf heb gemaakt. Ik roep hierbij iedereen op om ze ook zelf te maken: het is veel goedkoper en bovenal veel lekkerder!
Ik maak ze meestal voor bij de soep of (als er over is) als borrelhapje. Voor je het weet zijn ze op.


IngrediĆ«nten – voor 20 stuks
10 plakjes bladerdeeg
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
1 ei

Hoe maak je het?
Stap 1. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, ca 5-10 minuten.

Stap 2. Kluts het ei los met een vork. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 3. Klap een bladerdeegplakje dubbel en snijd doormidden in de lengte. Zo maak je er een kaasstengel van: rek de bladerdeegstengel iets uit, zodat hij langer wordt. Geef hem dan een draai of twee, drie.

Stap 4. Kwast licht wat ei over de stengels, strooi er wat Italiaanse kruiden en tot slot Parmezaanse kaas overheen. Zet in de oven voor ca 15 minuten. Klaar ben je!

Geniet van je zelfgemaakte kaasstengels!

*Trouwens, ook een heel lekkere variant is die met sesamzaadjes en zeezout.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 beoordelingen)
Loading...

Kaasstengels

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *