website6

Lauwwarme pastasalade met kip, mango en avocado

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 25 minuten
Een heerlijk gevulde pastasalade, perfect voor op een zomerse dag. Mits je een goed rijpe avocado en mango hebt natuurlijk. Orecchiete, ook wel oortjespasta genoemd, is gemaakt van meel van durum tarwe. Ze komen oorspronkelijk uit het zuiden van Italië.

Ingrediënten – voor 2 personen
1 avocado
1 mango
2 stuks kipfilet
1 buffelmozzarella
200 gram orecchiette pasta
zakje mesclun salade
2 eetlepels crema di balsamico
4 eetlepels olijfolie, extra vierge
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd

peper & zout

Hoe maak je het?
Stap 1. Kook de orecchiette pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.

Stap 2. Snijd de kipfilet  in reepjes. Bak op matig hoog vuur tot de reepjes gaar zijn en goudbruin kleuren. Zet het vuur uit en bestrooi met zout en peper.

website2  website3

Stap 3. Snijd de avocado, de mango en de buffelmozzarella in stukjes.

Stap 4. Meng voor de dressing de crema di balsamico, olijfolie, honing, mosterd en wat peper en zout.

Stap 5. Giet de pasta af. Meng de pasta met de kipreepjes en de dressing. Schep het mengsel op een bord. Verdeel de avocado, mango en mozzarella.

Klaar, eet smakelijk!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (4 beoordelingen)
Loading...

website1

website6

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *