Moeilijkheid (1 t/m 5):
Duur: 25 minuten
Een heerlijk gevulde pastasalade, perfect voor op een zomerse dag. Mits je een goed rijpe avocado en mango hebt natuurlijk. Orecchiete, ook wel oortjespasta genoemd, is gemaakt van meel van durum tarwe. Ze komen oorspronkelijk uit het zuiden van Italië.
Ingrediënten – voor 2 personen
1 avocado
1 mango
2 stuks kipfilet
1 buffelmozzarella
200 gram orecchiette pasta
zakje mesclun salade
2 eetlepels crema di balsamico
4 eetlepels olijfolie, extra vierge
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
peper & zout
Hoe maak je het?
Stap 1. Kook de orecchiette pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
Stap 2. Snijd de kipfilet in reepjes. Bak op matig hoog vuur tot de reepjes gaar zijn en goudbruin kleuren. Zet het vuur uit en bestrooi met zout en peper.
Stap 3. Snijd de avocado, de mango en de buffelmozzarella in stukjes.
Stap 4. Meng voor de dressing de crema di balsamico, olijfolie, honing, mosterd en wat peper en zout.
Stap 5. Giet de pasta af. Meng de pasta met de kipreepjes en de dressing. Schep het mengsel op een bord. Verdeel de avocado, mango en mozzarella.
Klaar, eet smakelijk!
Nom nom nom
Ik had niet goed gelezen en de (hele zachte) buffelmozzarella mee gemixt waardoor hij helaas is opgelost in de salade. Maar dan nog was het erg lekker en een fris avondeten met het warme weer! Vast ook lekker met gerookte kip!
Mmmmm dat kan ik me voorstellen, met gerookte kip is ook een goeie, ga ik de volgende keer proberen!
Vandaag dit gerecht gemaakt en met smaak opgegeten! Ik denk heel geschikt voor een warme zomerse dag. . .glaasje wijn erbij en genieten maar!
Klinkt goed Gerda! Fijn dat het gesmaakt heeft!:)