website2

Nieuw op de Biltstraat: Gastrobar Aandacht

Prijs (Lunch/Diner): €10,00/€25,00
De gebroeders David en Dimitri openden onlangs, op 20 mei, hun tweede restaurant aan de Biltstraat: Gastrobar Aandacht. Ze staan voor smaak, aandacht en gevoel in de vorm van tapas en antipasti, met een combinatie van de Spaanse en Italiaanse keuken. Dat schepte verwachtingen. Ik proefde, en proefde, en proefde…

De twee ondernemende broers David en Dimitri begonnen jaren geleden allebei afzonderlijk van elkaar in de keuken, maar hebben onlangs besloten samen Gastrobar Aandacht te beginnen. Het is het zusje van het al langer bestaande Aandacht voor Eten, dat schuin tegenover de Gastrobar is gevestigd.

website2

De uitgebreide wijn- cava- en cocktailkaart nodigt uit om een lekker drankje te nuttigen. Op de kaart staan authentieke gerechten uit Italië en Spanje. Naast de tapas, antipasti en pan (brood), kun je ook een dinergerecht bestellen: de platos. Hoewel de platos er lekker uit zagen, gingen wij natuuurlijk voor de kleine hapjes. Nou en of dat er aandacht  besteed was, en ik kan ze beter ‘hap’ dan ‘hapjes noemen. Alle hapjes waren top, maar ik schrok van de risottoballetjes (arrancini) en gehaktballetjes (albondigas). Zo lekker! Natuurlijk heb ik foto’s gemaakt zodat je een (beetje) kunt meegenieten:

website1    website13
brood met aioli                                                               risottoballetjes met paddenstoelen                                                                                                truffel  en parmezaanse kaas
website12    website6
coquille met sinaasappelboter en venkelzaad   Gehaktballetjes van black angus met tomaat
website9    website7
croquettes met serranoham en truffel              geen patatas bravas maar patatas di casa
website3    website5
rosé en (een verstopt) italiaans biertje                olijvenbrood met salsa verde

Eigenlijk zaten we hierna ontzettend vol, maar omdat de nagerechtjes zooo lekker leken, bestelden we nog een kaasplankje en noten-karameltaartje. Ver-ruk-ke-lijk. Dat we daarna naar huis zijn gerold doet niet ter zake.

website10   website11

Aandacht | De bediening had duidelijk aandacht (oké, nu houd ik op) voor ons en schroomde niet om een paar tellen langer aan onze tafel te staan. Het restaurant is gezellig ingericht en de wijn is overal aanwezig (inclusief wijnkistjes aan de muur ter decoratie). Note to self: die bordjes, waar kan ik die krijgen?

Lunch | Ondanks dat we hier niet geluncht hebben, wil ik hier toch nog iets leuks over vertellen. Ze hebben hier namelijk voor de lunch – naast panini’s – een wonderschoon concept: een wijnkist. Niet met wijn natuurlijk, maar met verschillende tapas! En het leuke is: je betaalt ervoor wat jij het waard vindt!

Prijs | Je betaalt iets meer dan de gemiddelde (all-you-can-eat) tapastent, maar oh wat is dat het waard!

Pluspunten:
• Bijzondere, kwalitatief goede tapas
• Ongedwongen sfeer
• Met de uitgebreide wijnkaart (en -kennis volgens mij) kunnen wijnliefhebbers hier losgaan!

Minpunten:
• Mag het olijfbrood iets minder hard? Afgezien van het feit dat ik laatst bij de kaakchirurg moest zijn, ben ik toch wel erg zuinig op mijn tanden ;).

Eindoordeel:
Ik proefde de smaak Italië, en dat heb ik niet vaak. Het was zo een avondje uit eten waarna je zo heerlijk voldaan het restaurant verlaat. Een aanwinst in Utrecht en in de Biltstraat!

Oordeel zelf!
W | www.gastrobaraandacht.nl
A | Biltstraat 48, Utrecht
T | 030 276 25 67
O | Ma t/m Zo en Do van 12:00-00:00 uur, Vrij en Za van 12:00-01:00 uur

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *