Pesto van babyboerenkool - Kitchen-and-more.nl

Pesto van babyboerenkool

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 10 minuten
Afgelopen weekend was ik op het Love for Life event in de jaarbeurs in Utrecht en proefde ik deze pesto. Ik vond het zó lekker en kreeg het recept mee naar huis. Eenmaal thuis gemaakt was hij nog steeds heerlijk en moet ik het recept natuurlijk met je delen.

Het Love for Life event draaide om food, body en mind. Mindfull liep ik er rond en proefde (vooral) volop energybars, hummus én deze pesto. LEKKER! Komt ‘ie:

Ingrediënten – voor ca 70 milliliter
40 gram (1 zakje) babyboerenkool
1 teen knoflook
15 gram cashewnoten
8 gram Parmezaanse kaas, geraspt
30 milliliter extra vierge olijfolie + extra
snufje zeezout

Hoe maak je het?
Stap 1. Pof de knoflook door hem – in zijn jasje – 30 seconden in de magnetron te zetten. Als het goed is, is de knoflook lekker zacht geworden.

website1  website2

Stap 2. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

Stap 3. Doe de knoflook, cashewnoten, babyboerenkool, Parmezaanse kaas, zeezout en olijfolie in een hakmolen. Maal tot een mooie pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe om de gewenste dikte te krijgen.

website3  website4

Eet op een toastje, door de pasta of salade, tussen je tosti…. Mogelijkheden genoeg, eet smakelijk!

Het recept komt uit boek ‘Boerenkool’ van Amelia Wasiliev.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen beoordelingen)
Loading...

Pesto van babyboerenkool - Kitchen-and-more.nl

Pesto Babyboerenkool - Kitchen-and-more.nl

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *