Moeilijkheid (1 t/m 5):
Duur: 10 minuten
Afgelopen weekend was ik op het Love for Life event in de jaarbeurs in Utrecht en proefde ik deze pesto. Ik vond het zó lekker en kreeg het recept mee naar huis. Eenmaal thuis gemaakt was hij nog steeds heerlijk en moet ik het recept natuurlijk met je delen.
Het Love for Life event draaide om food, body en mind. Mindfull liep ik er rond en proefde (vooral) volop energybars, hummus én deze pesto. LEKKER! Komt ‘ie:
Ingrediënten – voor ca 70 milliliter
40 gram (1 zakje) babyboerenkool
1 teen knoflook
15 gram cashewnoten
8 gram Parmezaanse kaas, geraspt
30 milliliter extra vierge olijfolie + extra
snufje zeezout
Hoe maak je het?
Stap 1. Pof de knoflook door hem – in zijn jasje – 30 seconden in de magnetron te zetten. Als het goed is, is de knoflook lekker zacht geworden.
Stap 2. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Stap 3. Doe de knoflook, cashewnoten, babyboerenkool, Parmezaanse kaas, zeezout en olijfolie in een hakmolen. Maal tot een mooie pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe om de gewenste dikte te krijgen.
Eet op een toastje, door de pasta of salade, tussen je tosti…. Mogelijkheden genoeg, eet smakelijk!
Het recept komt uit boek ‘Boerenkool’ van Amelia Wasiliev.