website11

Rokerige auberginedip

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 40 minuten
Door de aubergine te roosteren krijgt de dip zijn rokerige smaak. Deze dip serveer je als borrelhapje op een stukje stokbrood. Ook is ‘ie heerlijk op een boterham met plakjes tomaat erop. Mjam!

Ingrediënten – voor 1 bakje dip
2 aubergines
5 eetlepels citroensap
1 teen knoflook, geperst
3 eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
optioneel: geroosterde sesamzaadjes

zout

Hoe maak je het?
Stap 1. Prik de aubergines rondom in met een vork (dit om te voorkomen dat hij uit elkaar spat). Blaker de aubergines door ze zo’n 15 minuten vlak boven/in de gasvlam te houden. De vlammen moeten de aubergine raken zodat ze goed geblakerd worden. Keer af en toe. De schil moet echt zwart worden en de aubergine slap. Laat de aubergine in zo’n 10 minuten afkoelen.

website1  website2

Stap 2. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.

website3  website5

Stap 3. Druk het teveel aan vocht uit de aubergines met behulp van een fijn vergiet. Voeg de citroensap, knoflook, yoghurt, olijfolie, peterselie en optioneel sesamzaadjes toe. Proef en voeg zout naar smaak toe. Prak licht tot een grove puree. Het is lekker als de dip nog wat textuur heeft!

website6  website7

Varieer:
Je kunt erg goed variëren met deze dip door er doorheen te doen wat je lekker vindt! Wat dacht je van geroosterde paprika, gebakken uitjes, tahin (sesampasta) of gehakte zongedroogde tomaatjes?

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen beoordelingen)
Loading...

website13

website11

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *