website5

Rucolapesto met walnoten

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 5 minuten*

Persoonlijk vind ik deze pesto minstens even lekker als de bekende basilicumpesto. Ik maak hem regelmatig, zeker nu ik een enorme hoeveelheid aan walnoten heb gekregen van de walnotenboom uit het dorrup waar mijn vriend Wout vandaan komt. Mmm…

website1

* als je de walnoten nog moet kraken – zoals ik – ben je wel wat  langer bezig. Man wat een werk. Maar o-zo-lekker.

Ingrediënten – voor een goeie pot vol
30 gram rucola
30 gram walnoten
20 gram Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
citroensap

peper & zout
olijfolie, extra vierge

Hoe maak je het?
Stap 1.  Voeg de rucola, walnoten, Parmezaanse kaas, knoflook, een kneepje citroensap en 5 eetlepels olijfolie toe aan een hakmolen of vijzel.

Stap 2.  Maal fijn tot de gewenste structuur. Ik vind het lekker als de pesto wat grof blijft. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst nog olijfolie toe.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen beoordelingen)
Loading...

website4

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *