website7

Saltimbocca

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 15 minuten
Saltimbocca: dunne lapjes kalfsvlees bedekt met plakjes Italiaanse rauwe ham (prosciutto crudo) en salie, in een saus van witte wijn.

Het gerecht komt uit de streek rondom Rome: Latium. In plaats van kalfslapjes kun je ook varkenslapjes gebruiken. Zorg ervoor dat de lapjes dun zijn: zo’n 6 mm. Je kunt ze tussen plastic folie leggen en plat slaan.

Er bestaan zóveel variaties op dit gerecht, dat ik heel graag mijn eigen versie wilde maken, met als uitgangspunt het beste van alles te combineren!

Ingrediënten – voor 2 personen
80 milliliter witte wijn
80 milliliter water
4 dunne kalfslapjes (ik gebruikte 2 kalfsschnitzels, gehalveerd)
4 blaadjes salie
4 plakjes prosciutto crudo (Italiaanse rauwe ham)
1 theelepel kalfsfond (ik gebruikte die van ‘Lacroix’)
50 gram boter
1 eetlepel bloem

peper & zout

extra: cocktailprikkers, aluminiumfolie

Hoe maak je het?

Stap 1. Beleg de kalfslapjes met prosciutto crudo en een blaadje salie. Schuif er een cocktailprikker door zodat ze stevig blijven zitten.

website2  website4

Stap 2. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kalflapjes, zo’n 4 minuten per kant. Begin met de ‘hamzijde’, zodat deze krokant gebakken wordt.

Stap 3. Haal de kalfslapjes uit de pan en houdt warm in aluminiumfolie. Zet het vuur laag en voeg de bloem in de pan. Roer goed door met een garde. Voeg dan geleidelijk de witte wijn, water en kalfsfond toe. Roer door tot je een egaal mengsel hebt.

website5  website6

Stap 4. Leg de kalfslapjes terug in de pan. Laat een paar minuten sudderen.

Stap 5. Schep op een bord en serveer met de saus.

Serveertip: aardappelpartjes uit de oven (rauwe aardappelpartjes + wat olijfolie en een paar blokjes boter erover, 50 minuten op 220 graden) en een groene salade.

Buon appetito!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen beoordelingen)
Loading...

website6

website7

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *