website6

Wentelteefjes van brioche met blauwe bessen en banaan

Moeilijkheid (1 t/m 5): LOGO PAGINA
Duur: 15 minuten

Of je ze nou als ontbijtje in het weekend, als lunch, nagerecht of gewoon tussendoor wilt eten: wentelteefjes kun je ieder moment van de dag wel eten!

Dit recept is met banaan, blauwe bessen en maple syrup. Ik heb gekozen om ze van brioche brood te maken. Het zoete witbrood past perfect bij een wentelteefje, en het fijne is dat je het zo dik (yum!) of dun kunt snijden als je zelf wilt. Je kunt ook (oud) witbrood gebruiken; voeg dan een eetlepel suiker toe aan  het melkeimengsel.


Ingrediënten – voor 4 wentelteefjes
4 plakken brioche brood
200 milliliter melk
1 ei
1 theelepel kaneel
30 gram boter

Voor erop:
2 bananen
200 gram blauwe bessen
maple syrup (ahornsiroop)

Hoe maak je het?

20160324_091139 (2)    website2

website5   website3

Stap 1. Kluts het ei los met de melk en kaneel. Schenk het mengsel in een diep bord of schaal. Leg de plakken brioche hierin totdat het brood verzadigd is. Keer het brood een keertje om.

Stap 2. Bak het brood met de boter ongeveer 10 minuten of tot ze goudkleurig zijn.

Stap 3. Snijd de bananen in plakjes. Beleg de wentelteefjes met plakjes banaan en daarop blauwe bessen. Maak af met wat maple syrup.

Eet smakelijk!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen beoordelingen)
Loading...
website4

website6

About the author

Dieuwke | kitchen-and-more.nl

Dol op lekker eten | muziek | chocolade | verpleegkundige | roeren in potten & pannen | pianospelen | wijn | leest kookboeken alsof het romans zijn

View all posts

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *